Два самолета и два хеликоптера на ВВС на Украйна са свалени край Славянск

Силите за самоотбрана на Славянск през последните два дни са свалили два самолета и два хеликоптера на ВВС на Украйна и са унищожили два бронетранспортьора, обобщава ИТАР-ТАСС, като се позовава на “народния кмет” на Славянск Вячеслав Пономарьов. Във вторник той е съобщил, че “опълченците” са свалили украински щурмови изтребител Су-25. По-късно вечерта, около 23 часа московско време е свален втори военен самолет, който е паднал в района на тухларната фабрика. Пономарьов казва, че няма данни за модела на самолета, но летецът катапултирал и се скрил. От което може да се предположи, че става дума за изтребител.

“Народният кмет” потвърждава и информацията за свален във вторник хеликоптер на ВВС на Украйна, който обстрелвал от въздуха позициите на “опълченците” в Семьоновка.

ИТАР-ТАСС припомня, че във вторник ВВС на Украйна са нанесли най-малко шест удара от въздуха по Семьоновка и са подложили на ракетен обстрел селцето Черевковка. Освен това на активен артилерийски обстрел са били подложени Славянск и прилежащите му селища в резултат на което са повредени централния водопровод и електропреносната мрежа.

По-рано днес информационните агенции съобщиха, че на посещение в Източна Украйна се намира председателят на парламента в Киев и и.д. президент Александър Турчинов, а във Варшава новоизбраният президент Порошенко ще разговаря с американския лидер Барак Обама.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.