Два митинга и много (коректна) полиция в Пазарджик

Около 50-60 симпатизанти на Бойко Борисов се събраха на площад "Константин Величков" в Пазарджик, за да заявят подкрепата си за ГЕРБ и правителството. Това се случи независимо от апела на премиера хората да си останат по домовете и предупреждението, че той лично ще възприема такива прояви като акции на провокатори. Вероятно именно заради това, както и поради насрочения за час по-късно „конвенционелин” митинг проправителствената агитка бе охранявана от около 40 полицаи.

Събралите се на „Тортата” развяха националния трикольор и издигнаха плакати с надписи "Искаме си Бойко! Не искаме тройната коалиция" и "Втори мандат за Бойко Борисов".

Традиционният вече вечерен протест срещу монополите и високите сметки започна с апел за спазване на обществения ред и уважение към полицаите, последвани от аплодисменти за органите на реда в Пазарджик, съобщи местният сайт pa-media. Обичайният митинг тръгнаха от градинката при читалище "Виделина" и за минути също стигна до централния градски площад. Тази вечер участниците бяха около 1000, а начело вървяха група младежи с познатия транспарант: "Те погребаха България". Преди началото на шествието една от организаторките на протестите апелира към събралите се хора да не се поддават на провокации и да спазват обществения ред.

Шествието тръгна мирно, предхождано от полицейски автомобил и от полицаи встрани от множеството. Хората скандират най-често "Мафия!".

Организаторите бяха уведомили надлежно общината за проявата и маршрутът, по който ще преминат. От своя страна кметът им е разрешил – не за първи път – 20-минутен протест пред сградата на EVN.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.