Два гласа не стигнаха за изключването на Кадиев от ПГ на БСП

ПГ на БСП Лява България не успя да събере нужното квалифицирано мнозинство, за да изключи “вечният бунтар” Георги Кадиев от групата. До гласуването се стигна след като Кадиев внесе законопроект за промяна в Изборния кодекс, в който се предвижда да се разреши изборната агитация на майчин език. “За” изключването на Кадиев са гласували 24 социалисти, а 14 – “против”. Новината бе потвърдена от депутата от ПГ на БСП Лява България Красимир Янков.

„Това не е другарски съд, а тест на БСП за самата себе си. Гласуването беше ключово не заради мен, а заради това как си представяме БСП занапред”, коментира Георги Кадиев. По думите му, внесеният от него законопроект няма значение, а ако го оттегли, ще бъде заради хората, които са подкрепили оставането му, на които благодари.

Кадиев каза, че освен него има и други хора, които са внасяли законопроекти зад гърба на парламентарната група и са на по-високо ниво от него, но тях никой не ги атакува и припомни как в 42-то Народно събрание сегашният лидер на БСП е внесъл без знанието на групата Ралица Агайн да бъде избрана за зам.-председател на Комисията за финансов надзор.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.