ДСБ: С избора на Пеевски мафията овладява страната

„Изборът на Делян Пеевски за председател на ДАНС е арогантен знак за овладяването на България от мафията. Днес управляващите успешно завършиха дългогодишните опити на сенчестата власт да подчини държавните институции”. Това се посочва в позиция на Демократи за силна България (ДСБ), разпространена от пресцентъра на партията. Изтъква се, че днес управляващите са предали правата и свободите на своите граждани от домогванията на нелегитимни интереси и са дали възможност на криминални интереси официално да овладеят държавните институции.

„Днес е време да разберем, че не се делим на либерали и консерватори, на леви и десни, на управляващи и опозиция. Делим се само на граждани и мафия”, се казва в позицията на ДСБ. Партията призовава всички свои симпатизанти да се включат активно в протеста днес в 18.30 часа пред сградата на МС в София, за да може „всички заедно се противопоставим на домогванията на мафията да превземе държавата ни”.

Надяваме се, че всички политически и неполитически организации, които претендират да представляват гражданите, осъзнават отговорността си пред това решение на НС, защото този парламент не може да представлява гражданите, се казва в заключение в позицията на ДСБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.