ДСБ: Парламентът да си ходи, не представлява българските граждани

В ДСБ са на мнение, че провеждащите се от няколко дни протести са изключително позитивно явление и по същество представляват протест на българската средна класа в търсене на по-добро бъдеще за България.

Нашия личен категоричен призив за всички хора, които симпатизират на ДСБ да участват активно в протеста и да не допуснат той да бъде яхнат от представители на олигархията, срещу която хората протестират, защото винаги има такива рискове. Това заяви предизвестеният бъдещ председател на ДСБ Радан Кънев на редовната понеделнишка пресконференция на партията. Кънев посъветва хората да протестират най-малко докато падне правителството на Пламен Орешарски – нещо, за което в ДСБ вярвали, че е въпрос на дни – и докато бъдат насрочени нови избори, защото е очевидно, че настоящият парламент не представлява българските граждани и не може да реши нито един техен проблем най-малко това, за което хората излизат да разделят държавата от мафията, да си върнат институциите.

По думите на Радан Кънев, В ДСБ категорично са се противопоставили на всеки риск този протест да се превърне в параван, зад който са се скрили Борисов и Цветанов, тъй като тези хора са в основата на проблема, те са част от проблема и ДСБ протестираме и срещу тях.

На свой ред членът на националното ръководство на ДСБ Екатерина Михайлова изтъкна, че в тези дни се е почувствала много горда, че в България има толкова много хора, които излязоха и протестират заради принципи. Михайлова изрази надежда, че този граждански протест, тази енергия ще се запази, независимо от това кой е управляващият.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.