Дрехи от листа на боровинки и лук представиха в София

Първото по рода си събитие в България, насочено към употребата на изцяло екологични материали в производството на дрехи, се проведе в София. Екологичната модна индустрия набира все повече популярност в България, като в рамките на събитието Дните на зелената мода в София се събраха дизайнери и артисти от Великобритания, Италия, Гърция, Украйна, Армения, Казахстан.

В рамките на два дена, посетителите имаха възможност да се запознаят с иновативните дизайнерски решения в областта на екологичната мода. Посетителите имаха възможност да видят новата луксозна колекция на Ромеро Брайън от Лондон – един от най-популярните дизайнери в света на екологичната модна индустрия. Дрехите му се продават много добре сред звездите, като сред клиентите му фигурират Камерън Диаз, Марая Кери, Бионсе Ноулс и Ъшър.

Брайън дойде лично в София, за да представи колекцията си под музикалния аранжимент на Краси Аврамов. Самият Аврамов сподели пред зрителите, че през последните 10 години също се облича екологично и даде за пример костюма, с който беше облечен, изработен от червена боровинка и чесън.

В събитието се включиха и редица български дизайнери, включително студенти от Нов Български Университет и Националната Художествена Академия, които представиха своята визия за бъдещето на модата.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова приветства пилотната инициатива в поздравителен адрес към организаторите.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.