Драгомир Стойнев: В левицата се самоизяждаме

Удрят мен, за да отслабят БСП преди местните избори. Атаките идват от лявото. Ние се самоизяждаме. Това бе коментарът на зам.-председателя на БСП пред bTv, след като оставката му бе поискана от съпартиици на неотдавнашен пленум.

Стойнев изтъкна, че неговата оставка от партийното ръководство не е проблем и той е готов да я даде, ако това ще помогне на БСП, но надали ще има полза от нея. Заместникът на Михаил Миков смята, че случващото се прилича на един много добре организиран сценарий, чиято цел е социалистите да се изпокарат помежду си преди местните избори.

Драгомир Стойнев постави въпроса – защо точно сега срещу него върви атака, а това не се е случило на конгреса на социалистите: „Точно, когато структурите трябва да се подготвят за местните избори, като че ли се налага една вътрешнопартийна битка за постове, които мен лично не ме интересуват. Моят хоризонт е перспективата в лявото. Хора се възползват в тази ситуация да отслабват БСП”.

Конкретни обвинения към Стойнев дойдоха от Румен Овчаров, който преди дни заяви в „Лице в лице”, че като министър е управлявал под диктовката на Цветан Василев и не е представлявал БСП в кабинета.

На тези критики Стойнев отговори така: „Много тежки обвинения, присъщи на политици от прехода. Най-големите обиди към мен са идвали от Румен Овчаров, Румен Петков и Георги Първанов. Ние сме от различни поколения, с различен хоризонт. Може би заради това не станах лидер на БСП. Водил съм разговори със Сергей Станишев и Пламен Орешарски. Тяхното условие беше в енергетиката да се въведе ред и да не се обслужват корпоративни интереси. Пеевски и Василев се превърна в универсално оръжие за натиск. И за вас могат да кажат, че сте назначен в сутрешния блок, за да обслужвате нечии интереси и вие трябва да започнете да се оправдавате. Това са партийните игри. Моята амбиция е да покажа, че лявото не е интрига.

В лявото най-големите атаки идват от АБВ и от партията на Татяна Дончева”, коментира още.

На въпрос дали БСП ще участва заедно с БСП и Движение 21 на местните избори, Стойнев заяви, че това ще се случи, ако има общи кандидатури за кмет, но без общи листи за общински съветници.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.