Драгомир Стойнев: Лъжа е, че решението за “Парк Плей Енерджи” е мое

Бившият министър на икономиката и енергетиката от правителството на Орешарски – Драгомир Стойнев – опровергава твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че е разрешил на “Парк Плейс Енерджи” да проучват за нефт и газ в Добруджа. В профила си във Фейсбук Стойнев обяснява, че като министър само е изпълнил съдебно решение за разрешение, дадено от правителството на ГЕРБ.

“Категорчна лъжа е, че аз съм взимал решенията за проекта “Парк Плейс Енерджи”, пише Стойнев, според когото по случая се завихря нова предизборна манипулация, която цели да очерни БСП.

Ето и останалата част от обяснението на Драгомир Стойнев:

“Става дума за разрешението за проучване на нефт и газ в Добруджа, издадено на “Парк Плейс Енерджи”. През 2010 г. правителството на Бойко Борисов взема решението за проучване на нефт и газ там. Решението е обжалвано и през 2013 г. и съдът задължава държавата да го изпълни. Година след това нямаше как МИЕ да не се съобрази със съдебно решение. Истината е, че служебния кабинет трябваше да реши дали да одобри работния план на дружеството и да отпуши проекта. Разбирам, че министъра на екологията е направила точно това. Това си е тяхно решение и преценката остава за сегашните управляващи. Последствията за всички…”, завършва Драгомир Стойнев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.