ДПС: Това е активно мероприятие целящо етнически конфликт

Свидетели сме на едно активно мероприятие за въвличане на страната в етнически конфликт. Това не е демокрация, а посттоталитаризъм. Това коментира пред парламентарните репортери лидерът на ДПС Лютви Местан. Той направи срециално изявление по повод обвиненията на Бойко Борисов за поръчано от Ахмед Доган покушение срещу Борисов. Според Местан, ако тези обвиненията са действителни, те отдавна са щели да бъдат огласени и предприети съответните действия.

Протестирам от името на всички мои колеги, членове и симпатизанти на ДПС срещу опита ритуално да се злепостави един политик – д-р Ахмед Доган, който получи легитимност не само в България, а и в цяла Европа като архитекта на българския етнически модел, изтъкна Лютви Местан. Наследникът на Ахмед Доган каза, че възразява партията, създадена от Доган, да бъде въвлечена в сценарий за обслужване на тясно партийните цели на все още управляващата партия ГЕРБ.

Местан допълни, че очаква от президента да влезе в ролята си на глава на нацията и да поеме своята отговорност за осигуряване на гражданския мир, за да може политическите процеси и изборите да протичат в спокойна среда.

Казаното от Бойко Борисов за поръчан от Доган атентат коментира и бившият министър на вътрешните работи Румен Петков, депутат от Коалиция за България. Според него споменаването на сигнала за заплаха срещу Бойко Борисов е изместило реалния дебат по оставката на правителството.

Вече не говорим за телета и трактори, не говорим – как те са докарани до центъра на София, не говорим за оставката и провала на управлението, а говорим за това. Така че целта е постигната, посочи Румен Петков. Той видя в така поднесената от Борисов новина стремеж да бъде бутната на заден план оставката и провалът в управлението е за сметка на държавата и държавността. Петков каза, че преди години, когато е бил министър и при него са постъпвали от чужди служби такъв тип информация, която вследствие, при извършване на съответната проверка, не е била потвърждавана.

Сега огласявам информацията за заплахите, защото правителството вече е в оставка, обясни премиерът в оставка Бойко Борисов, цитиран от „Фокус”. Той поясни, че  преди 15-ина дни новият началник на разузнаването го е запознал с документ, който съдържа информация за отправените заплахи. По думите на Борисов, по времето, когато сигналът е получен в разузнаването, към Националната служба за охрана (НСО) е предаден сигнал, че има заплахи, но на НСО не е предоставена втората част от информацията, където става въпрос за поръчители. Самият Борисов едва преди 15 дни, успял да се запозная с тази част на материала и я огласява, защото правителството вече е в оставка.

Затова не случайно, предложих на Лютви Местан, да отиде лично да го прочете, и да се запознае със съдържанието на информацията, каза Борисов.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.