ДПС няма да подкрепи Кунева за министър на просветата

Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподходяща. От ДПС сме заявили още в началото на този мандат, че се позиционираме в рамките на конструктивната опозиция. Това заяви в предаването “Преди всички” по БНР д-р Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда, социалната политика и демографията.

Депутатът от ДПС коментира и темата за предстоящия вот на недоверие към правителството, иницииран от БСП, за който левицата търси подкрепата на ДПС и вече проведе два кръга консултации. Хасан Адемов каза, че ПГ на ДПС споделя голяма част от аргументите на БСП за вота на недоверие за здравната политика.

“Невъобразимият хаос в тази сфера стана стандарт. Генерирането на безкрайно много идеи се превърна в линия на поведение. Проблемите не само не се решават, а се задълбочават. Решенията, които се предлагат, създават сериозни притеснения”, заяви д-р Адемов. Според него създаването на националната здравна карта е неправилен подход, с който се цели централизирането на финансов ресурс и постигането на фискални, а не на здравни цели.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.