ДПС номинира Станислав Анастасов за екоминистър

Вицепрезидентът на Младежкия либерален интернационал Станислав Анастасов е номинацията на ДПС за министър на околната среда и водите на мястото на Искра Михайлова, която става евродепутат на мястото на оттеглилия се Делян Пеевски.

Лидерът на ДПС Лютви Местан съобщи в парламента за кандидатурата и каза, че е информирал за нея премиерът Пламен Орешарски.

„Вече имах разговор с Пламен Орешарски и, потвърждавайки тезата си, че в рамките на 42-рото Народно събрание, независимо колко дълъг би бил неговия живот, ни е няма да подкрепим друг министър председател. Въпросът за ремонт на кабинета е в полето на отговорностите и правомощията на министър-председателя, това е друга тема, по която ще говорим. И понеже министър-председателят е Орешарски, с него вече споделих идея за Станислав Анастасов – вицепрезидентът на световния младежки интернационал. Него имах предвид под характеристиката за млад, енергичен, високоинтелигентен кандидат за министър на околната среда и водите”, заяви лидерът на ДПС.

Освен това Лютви Местан обяви, че ДПС няма да подкрепи друг премиер, освен Орешарски в рамките на този парламент. Местан обеща утре да свика специална пресконференция, на която да дешифрира израза
“контролиран плавен преход към стабилизиране на политическия процес”, употребен от него преди дни, защото имало неразбиране.

Станислав Анастасов беше 6-ти в листата на ДПС за евроизборите, веднага след Искра Михайлова. Той е роден на 05 юни 1983г., завършил е “Информатика” в Техническия университет – Мюнхен, Германия и “Стопанско управление” в СУ “Св. Климент Охридски”. Владее английски, немски, руски и сръбски езици, пише в биографията му на сайта на ДПС.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.