ДПС не вярва идеята за задължителен вот да успее

По пътя към нови избори идеята за задължителното гласуване ще бъде изоставена. Това прогнозира в студиото на “Гореща точка” по TV7 депутатът и зам.-председател на ПГ на ДПС Тунчер Кърджалиев. По думите му тази идея не среща достатъчно подкрепа сред партиите у нас, а практиката на задължителния вот пък не се е наложила през времето в държавите, които би трябвало да следваме като образец на поведение.
Тунчер Кърджалиев подчерта, че ДПС подкрепят провеждането на предсрочни парламентарни избори в края на есента – през ноември или дори декември, тъй като е необходимо технологично време да бъдат довършени важни за обществото теми и няколко законопроекта да бъдат приети. Въпреки това биха участвали в дискусия и за друга дата за предсрочен вот.
Би било контрапродуктивно някой да мисли, че това правителство ще изкара пълния си мандат, каза Кърджалиев. Той заяви, че партията му все още не е обсъждала коя кандидатура за еврокомисар би подкрепила, но счита за разумно тя да бъде резултат от диалога и постигнатия консенсус между няколко политически сили.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.