ДПС иска оставката на Борисов заради стрелбата срещу Баретата

Няколко пъти сме искали оставката на Цветан Цветанов, но сега искаме оставката на Бойко Борисов. Това заяви на пресконференция Христо Бисеров, зам.-председател на ДПС. От партията определят стрелбата срещу Златомир Иванов – Баретата като показателна, защото тя е извършена пред стълбите на Съдебната палата. Бисеров коментира, че твърденията, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен, очевидно са голословни.
Председателят на партията Лютви Местан заяви, че ДПС планира самостоятелно участие на изборите тази година.  Местан разкритикува позицията на управляващите към колегите му депутати, които са гласували против отпадането на мониторинга на ПАСЕ.  "Ако ГЕРБ се опитат да реализират идеята си – да репресират колегите Юнал Лютфи и Янаки Стоилов за това, че не са подкрепили отпадането на мониторинга, това означава, че ГЕРБ осъществява репресия срещу политическия плурализъм”, каза още Местан.
Лидерът на ДПС прогнозира, че никакви персонални промени няма да спасят кабинета. Според него оставките на Сергей Игнатов и на Ангел Семерджиев са съвсем закономерни.
"Ангел Семерджиев си отива, заради един добре познат, вече елементарен трик – когато има сериозно напрежение в обществото, в случая – с високите цени на парното, следва да бъде виновен някой друг. Авторитарният манталитет е безгрешен, все някой друг им е виновен – и за Шенген, и за високата безработица, и за цените на парното", категоричен бе Местан.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.