ДПС: Доказахме, че можем да се самокоригираме

“Ние доказахме, че можем да се коригираме и самокоригираме, когато е нарушена философията, смисъла и ролята на ДПС. Категоричният ни избор е за мира, стабилността и сигурността, а не на дестабилизацията и конфронтацията, защото етно-религиозните малцинства на Балканите биха били сигурните жертви на такъв избор”.

Това се изтъква в разпространената от пресцентъра на ДПС позиция на Председателския съвет на партията за последните събития в нея. В документа, освен това, се посочва, че би било манипулация случилото се да се тълкува като избор между Турция и Русия.

Ето и целият текст на позицията на Председателския съвет на ДПС:

“През последните дни вниманието на цялото общество е съсредоточено върху процесите, които се случват в ДПС, като една от водещите политически партии в България.
Процеси, които бяха провокирани именно от ясното ни съзнание за отговорността, която носим както пред нашите членове и избиратели, така и към цялото общество.
Всяко наше действие и решение, след знаковото слово на Почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, което беше ключово послание към политическото ръководство на ДПС за гарантиране и запазване на политическата стабилност в региона и сигурността на Република България, е в изпълнение на желанието ни за връщане на нещата в хода на политическата нормалност.
Ние доказахме, че можем да се коригираме и самокоригираме, когато е нарушена философията, смисъла и ролята на ДПС.
Категоричният ни избор е за мира, стабилността и сигурността, а не на дестабилизацията и конфронтацията. Защото етно-религиозните малцинства на Балканите биха били сигурните жертви на такъв избор.
Настоятелно напомняме, че афишираният от някои среди алтернативен избор Русия или Турция е манипулативна подмяна на основния политически смисъл на посланието! Защото именно поставянето на подобен избор води до разделяне, противопоставяне и конфронтация и всички рискове, които следват от това за Балканите.
Избирателят на ДПС не трябва да бъде принуждаван да прави подобен избор, подчинен на една погрешна и несъществуваща политическа теза.
ДПС ще продължава своите стратегически партньорства с Република Турция и другите страни от региона в дух на запазване и развиване на евроатлантическите ни и европейски ценности. Продължаваме да подкрепяме усилията на Република Турция за пълноправно членство в Европейския съюз.
Няма да допуснем създаването на кризисна ситуация нито в структурите на ДПС, нито в обществено-политическото пространство.
Решения на ДПС са в съответствие на Устава и програмните документи на партията, подвластни единствено на неизменния демократичен принцип за взимането на тези решения – структурите имат волята и правото да определят политиката, която ще правят и следват, съобразно философията на ДПС и нашите фундаментални ценности.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.