ДПС държи Петър Москов да подаде оставка, иначе – вот

ДПС ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие към кабинета “Борисов”, ако премиерът не поиска оставката на здравния министър Петър Москов.
Очакваме премиерът да поиска оставката на Петър Москов заради “ксенофобските изяви и лъжите”, които изрече министър Петър Москов, обясни лидерът на ДПС, цитиран от БГНЕС.
От ДПС поискаха оставката на здравния министър още в средата на октомври, когато той направи някои непремерени изказвания и поиска “Спешна помощ” да влиза в ромските квартали само в присъствието на полиция. Тези изявления бяха провокирани от поредица нападения над медици, извършени от роми, но мнозина оцениха казаното от Москов като расизъм и се наложи министърът да обяснява думите си, вкл. и казаното, че в ромските махали държавата отсъства.

На днешната пресконференция на ръководството на ДПС Лютви Местан бе помолен да коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов “Защо да не се напънем да сложим жена за президент”, както и последвалото днес обяснение, че това било шега, направена пред преобладаващо женската аудитория на неделното общо събрание на ГЕРБ-Жени.

Според Местан, не би трябвало да има каквото и да е притеснение България да има жена за президент. По думите на лидера на ДПС, “проблемът в тезата на господин Борисов не е в това, а в глагола “да сложим”, който е достатъчно красноречив сам по себе си, инак идеята е красива”.

А иначе Местан допълни, че не е изненадан, от това че Борисов е обявил идеята си за шега.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.