Дора Янкова: На местните избори ще изненадаме България

„Във всяко населено място се разговаря с хората и се търсят най-добрите кандидатури, изградени и социално чувствителни. На местните избори ще изненадаме България“. Това заяви във Варна бившият кмет на Смолян и настоящ член на Изпълнителното бюро на БСП Дора Янкова на пресконференцията след двудневния семинар за местните избори, организиран от БСП и ПЕС. Във форума, който бе под надслов “Местните избори – важна битка за БСП” взеха участие над 250 социалисти – депутати, членове ръководството, кметове, общински съветници, председатели на общински и областни структури на БСП.

Дора Янкова изтъкна, че амбицията на БСП е на предстоящите през есента местни избори да разшири влиянието си, да намери онези “хора, които ще вървят изправени, ще имат силата да създават”. Според Янкова партията е в добра кондиция в подготовката за избори, както и в напреднала фаза за подготовката на документите за предстоящия конгрес.

БСП иска да запази позициите си в местната власт и да разшири влиянието си, изтъкна и зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. На свой ред Атанас Мерджанов посочи, че левите стандарти и лявата политика са основният лакмус, който ще определя въпроса за партньорството в подготовката на предстоящите избори. Той подчерта, че БСП е достатъчно опитна партия, за да може да се пази от безпринципни коалиции. По думите му левицата ще бъде особено прецизна при подбора на партньори. Според Мерджанов затова и социалстите са толкова наблюдателни и критични към действията на всички онези парламентрано представени партии, които участват в подкрепата на сегашното правителство. „Ясно се вижда, че вече говорим за четворна, петорна, а в много случаи и за шесторна клиентелистка коалиция, която управлява“, категоричен бе Мерджанов.

Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.