„Дондуков“ 2 пак покри среща на Плевнелиев – този път с Путин

„Гласность – гласность, но молчание – золото”. Тази поговорка от времето на Горбачовата перестройка май важи с пълна сила за информационната политика на българското президентство. Ето, от сайта на Кремъл трябваше да научим, че преди церемонията в неделя по закриването на Зимната олимпиада в Сочи домакинът Владимир Путин е разговарял с редица чуждестранни гости и на първо място с българския президент Росен Плевнелиев. И снимка са пуснали хората. Но от прессекретариата на “Дондуков” 2 няма и дума за срещата, нито пък се престрашават да поместят официална информация за нея. Нещо повече, когато ни уведомиха за пътуването на Плевнелиев по този повод в Сочи, от прессекретариата казаха, че не са предвидени никакви политически срещи.
Подобно нещо се случи и преди държавното, забележете, посещение на Плевнелиев в Китай в средата на януари. Тогава пък научихме от пресконференция на китайското външно министерство, че такава визита ще има от 12 до 15 януари. А от „Дондуков” 2 казаха на 8 януари, че „ако има такова събитие, ще бъде публикувана информация”.
Защо във второто десетилетие на XXI век е необходима такава тайнственост? Може би от криво разбрани опасения за тълкувания на срещата с Путин, който е на горещия стол заради събитията в съседна Украйна? Та това все пак е протоколна среща! Вместо да се държат като щрауса, който се скрил, като си заровил главата в пясъка, прессекретариатът трябваше мъжествено да понесе тежката отговорност с публикуването примерно на двата реда, които са на сайта на Кремъл. И темата щеше да е приключила. Но не, на „Дондуков” 2 са заели кръгова отбрана и героично мълчат.
classa.bg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.