Дончо Дудев: Предложиха ни Обществен съвет-менте

„Дадохме контрапредложение за съставяне на този Обществен съвет, защото това, което видяхме официално на сайта на Президентството – проектът как да изглежда Общественият съвет беше следния – вицепремиерът на служебното правителство да бъде председател на Съвета и той да назначава хората. Извинявайте, но това е хвърляне на прах в очите на хората”. Така Дончо Дудев, един от организаторите на протестите в София, обясни в интервю за БНР мотивите, накарали него и колегите му да напуснат преди дни работното съвещание при президента Плевнелиев, свикано за да се уточни съставът и принципите на работа на бъдещия Обществен съвет.  

Дончо Дудев прогнозира, че с внасянето в парламента на подготвените от протестиращите искания за промени в избирателния кодекс и противодействие на монополите ще стане ясно дали всички протестиращи застават зад исканията на улицата.

Дончо Дудев заяви, че има съмнения кой стои и какви са целите на насрочената за 9 март в столичната зала „Армеец” обща конференция на протестиращите.

„Кой обикновен гражданин може да си позволи конференция в зала "Армеец"? Аз не знам. Не съм чул кой го е обявил, но честно да ви кажа имам много сериозни притеснения”, посочи Дудев. – „Искам да разбера кой стои зад това и се страхувам хората да не останат излъгани и употребени”.

Дудев отрече да има нещо общо с партия "Нова сила", както и с формацията на евродепутата Слави Бинев – "ГОРД".

Завчера друг от организаторите на протестите – Ангел Славчев – коментира пред БНТ:”Напуснахме консултациите при президента днес, защото форматът на Обществения съвет е неприемлив. Там бяха хората, срещу които се борим. Изчетохме декларацията си, станахме и си излязохме. Искаме прозрачен обществен съвет, с експерти, които не са обременени от прехода”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.