До утре всички бюлетини ще бъдат доставени в областните администрации

Бюлетините са отпечатани за всички изборни райони и се транспортират по съгласуван график между печатниците, администрацията и Министерски съвет, областните администрации и общинските комисии. Този график обхваща периода от 16 до 22 октомври включително. Тоест бюлетините в почти цялата страна са доставени, както и имаме обратна информация от областните управители, че те са съхранени в определени с тяхна заповед места, след което предстои тяхното получаване от общинските избирателни комисии и от общините. Това каза пред БНР говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова.

Областните управители са тези, които трябва да определят помещенията, в които се съхраняват доставените бюлетини при съответните мерки за сигурност, посочени изрично в кореспонденция между ЦИК , администрацията на Министерски съвет и областните администрации, подчерта Камелия Нейкова.

Според нея разяснителната кампания на ЦИК е достатъчна. Друг е въпросът дали има желание да бъде прочетено това, което е разпространено на територията на цялата страна, допълни говорителят на ЦИК.

Подготвихме доста печатни материали, които се разпространяват безадресно, а също така и информационните клипове, които се излъчват по националните телевизии и за местните избори, и за референдума, каза Нейкова.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.