Днес е ден на траур за жертвите от пороите в Бургас

На територията на община Бургас днес е ден на траур за жертвите на бедствието, причинено от пороите в края на миналата седмица Две жени и един мъж загинаха на 5 септември: Недялка Толева на 69 години, Камелия Желязкова на 21 години и 21 годишен мъж. В този ден над Бургас и региона за по-малко от 24 часа са се изляли 176 литра дъжд на кв. м. Двама мъже – Николай Кирилов и Николай Градев са спасили няколко човешки живота, като са изваждали давещи се хора от потопените автомобили.

В момента обстановката в Бургаско се нормализира, работи се по почистването на наводнените части и поправката на инфраструктурата.

Засега остава в сила бедственото положение в Димитровград, Харманли и Симеоновград, но като цяло и в Хасковска област положението се нормализира. Очаква се днес да отменим бедственото положение, съобщи кметът на Димитровград Иво Димов.
Продължава обаче наблюдението на нивото на река Марица. Критичният минимум за преливане е 7 метра, а на места водата вече достига над 4 метра, предаде БНР. Затова крайречните общини Симеоновград, Любимец и Свиленград са готови да посрещнат евентуалната голяма вълна. За опасността от покачване на нивото на река Марица е предупредена и турската страна.

Днес се очаква да започне спешен ремонт на пътят Димитровград-Симеоновград в участъка край село Златополе, където пороите разрушиха и отнесоха настилката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.