Директорката на фонда за лечение на деца е подала оставка

Директорката на Фонда за лечение на деца в чужбина д-р Ива Станкова подаде оставка. Това съобщи на брифинг министърът на здравеопазването Таня Андреева. Тя допълни, че д-р Станкова не е пожелала да коментира мотивите за оставката си и е посочила формулировката „лични причини”.
Министър Андреева даде положителна оценка на редица направления от работата на д-р Станкова във Фонда за лечение на деца в чужбина – по отношение на въвеждането на ред при изразходването на ресурса на Фонда за настаняване на деца, лекувани в чужбина, преводи, квартири и др., с което на фонда годишно ще се спестят 300 хиляди лева.
Аз лично нямам впечатления дали д-р Станкова умишлено е забавяла или е правила подбор на досиетата на децата, чакащи отговор от фонда за лечение, допълни Андреева.
Д-р Станкова е представила отчет за работата си пред министъра.
Андреева коментира, че са започнали много добри инициативи за оптимизация на работата на фонда. Тя допълни, че очаква следващата седмица общественият съвет към фонда да е готов с окончателния вариант на правилника за работата и новия начин, по който той ще функционира.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.