Директори са ощетявали с десетки хиляди левове болници

Директори на болници са ощетявали лечебните заведения, които ръководят, с хиляди левове, тъй като са купували лекарства на цени над допустимите, съобщи министърът на здравеопазването Николай Петров по време на заседание на парламентарната комисия по здравеопазване, съобщи Дарик радио.

Той посочи, че сумите, с които са били ощетени различните болници, са от 90 хил. лв. до 600-700 хил. лв. Тези директори ще бъдат санкционирани, увери министър Петров. Има потенциал за промяна в цените на клиничните пътеки, както и за извеждане на още дейности от болничната в извънболничната помощ, каза министър Петров в отговор на въпрос за недофинансирането на клиничните пътеки.

По думите му има болници, които трябва да бъдат подложени на индивидуален мониторинг и за тях трябват оздравителни програми и прилагане на индивидуален подход. Ще наложим правила за формиране на работната заплата, правила за стопански разходи, за лекарства, за медицински изделия. Свободията свърши, беше категоричен министър Петров.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.