Светлозар Лазаров: Още нямаме информация къде е Сертов

Към настоящия момент нямаме информация къде се намира Петко Сертов, нямаме такива данни. Знаем с каква кола е отпътувал и кога. Това каза пред журналисти в сградата на Министерски съвет главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във връзка с издирването на бившия председател на ДАНС Петко Сертов, предаде „Фокус” . Лазаров каза още, че по първоначални данни Сертов е отпътувал сам. Той обясни, че по-късно днес на пресконференцията в СДВР ще бъде представена цялата налична информация по случая. На въпрос защо се е стигнало до издирване чрез „Интерпол” Лазаров отговори, че това са абсолютно реални способи, които са необходими да се проведат в една такава процедура. Лазаров посочи още, че са проверявани разговорите на Сертов и допълни, че няма данни колата да разполага с GPS- система.

По-рано днес бившият депутат от Синята коалиция и някогашен шеф на Националната разузнавателна служба Димо Гяуров коментира пред БНТ изчезването на Петко Сертов с думите: “Какво от това?”. Гяуров е на мнение, че се създава излишен шум около изчезването на бившия шеф на ДАНС и БОРКОР. След което припомни, че Сертов не ръководи ДАНС от 2009 г. и ако някой наистина е искал да се разправи с него е можел да го направи по-рано.
“ДАНС тотално не се справи с основните си задачи през изминалите години. Службата не е играч в борбата с престъпността”, изтъкна Гяуров. Той е на мнение, че не е спазена процедурата за обявяване за издирването на Сертов чрез Интерпол.

Вчера настоящият шеф на парламентарната комисия по вътрешен ред и бивш шеф на НСС ген. Атанас Атанасов коментира, че най-вероятно изчезването на Сертов има битов характер.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.