Димитър Маринов развя трикольора на наградите “Оскар”


„Зелената книга“ – разказ за сегрегацията, спечели награда Оскар за най-добър филм. По време на връчването на голямата награда на сцената се качи и Димитър Маринов, който носеше в джоба на сакото си българското знаме.
В „Зелената книга“ Димитър Маринов изпълнява ролята на руския виолончелист Олег.

Димитър Маринов ще представи лично филма на “София филм фест”, който ще се проведе от 7 до 28 март.
„Зелената книга“ спечели общо три награди. Махершала Али като джаз пианиста Дон Шърли получи Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля, а Ник Валелонга, Брайън Къри, Питър Фарели – за оригинален сценарий.

“Зелената книга” връща зрителите в началото на 60-те години, когато трио музиканти и доста отракан, цапнат в устата шофьор бодигард обикалят “дълбокия Юг” на Съединените щати в опит да променят трупаните с векове предразсъдъци към хората с цвят на кожата, различен от белия.


“Уникално е усещането, наистина, казва Маринов, и гордостта, че си свършил добре работата си и тази работа е оценена Стъпвайки на червения килим в Холивуд с такъв филм, искам да заявя на всички свои колеги и приятели, че светът на изкуството е за всички и има място за всички. Ако си достоен, можеш и искаш – пробвай! Няма нищо страшно. Поне 70% зависи от теб!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.