Дикме: Кампанията за местните избори ще е безмилостно жестока

“На частичните избори в новата община Сърница се даде сериозен знак, че кампанията за местна власт през есента ще бъде безмилостно жестока и свързана с много пари. „Подаръците”, които се раздават сега, показват, че между всички политически формации борбата ще е много здрава. Борбата не е да спечели конкретен кандидат, а е за големите пари от еврофондовете по оперативните програми „Развитие на селските райони”, „Околна среда” и „Регионално развитие”. Това коментира в сутрешния блок на bTV бившият земеделски министър Мехмед Дикме, който напусна ДПС още през 2007 г. Той обясни, че става въпрос за милиарди евро, като тези пари идват директно в общините и се разпределят от кметовете, без правителството да има възможност да се меси. Според Дикме, именно заради тези пари на предстоящите през есента местна избори ще има коалиции в смесените райони, от които много хора ще се изненадват.

“Изборите идват и заминават, но хората, оставащи да живеят там, трябва да си стиснат ръцете”, препоръча Дикме по повод факта, че двамата кандидати, стигнали до балотаж в Сърница, дори не се поглеждат в очите.

В случая ДПС не е в централната власт и не можа да окаже такъв натиск през горските стопанства, но депутати и други представители на партията, както и духовенството, присъстваха в Сърница.

Надявам се, че хората ще проявят разум и ще изберат човека, който най-добре ги представлява, допълни Дикме и остро критикува лидера на ДПС Лютви Местан за думите му, че турците са евреите на Балканите. Бившият земеделски министър е на мнение, че у нас “турците си живеят нормално, нямат никакви проблеми, а проблемите идват от политиците”. Според Дикме властта в момента зависи от ГЕРБ и от ДПС и заради липсата на алтернатива правителството ще издържи. “Както вървят нещата, мандатът трудно ще се изкара, но може и това да стане, защото липсва алтернатива”, обясни Дикме.

“ДПС буди съмнение, че задкулисно подкрепя властта”, каза Дикме и продължи: “Когато най-усилено се отрича нещо, това е реалното”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.