Диана Ковачева: Избирането на Гугушева е под въпрос

Министърът на правосъдието Диана Ковачева ясно и недвусмислено каза, че Галя Гугушева може и да не стане конституционен съдия заради подадените сигнали срещу нея.

Има сигнали, които са изпратени за проверка, ако наистина се потвърди изнесеното в сигналите, смятам, че тя няма да бъде следващият конституционен съдия. Това каза Диана Ковачева в предаването на bTv „Нека говорят”.

Ден по-рано и президентът Росен Плевнелиев коментира, че не би искал отново да влиза в ролята на последния бушон в държавата.

Още преди време парламентарните групи на ДПС и на Коалиция за България обявиха, че ще бойкотират избора на нов конституционен съдия и няма да участват в гласуването, а съпредседателят на Синята коалиция Иван Костов вчера директно обяви, че той и колегите ме ще гласуват „против”.

Интересен акцент в интервюто на Диана Ковачева пред bTv бе индиректната, но недвусмислена критика към предшественичката й Маргарита Попова, която бе избрана за вицепрезидент.

Заварих много тежко наследство в министерството, каза Ковачева и обясни, че става дума за много изоставени дела и много изтичащи срокове.  По думите й, „очевидно предишният екип бе решил, че процедурите не са толкова важни”. В тази връзка министърът на правосъдието изрази съжаление, че на нея и екипът й им се е наложило да разрешат множество изоставени проблеми.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.