ДФ “Земеделие” е обезглавен, но щял да работи нормално

Шефът в оставка на ДФ “Земеделие” Мирослав Николов заяви, че случилото се на вчерашното заседание на Управителния съвет (УС) е резултат на безпрецедентен натиск от страна на министъра на земеделието Димитър Греков, но въпреки колективната оставка нямало опасност за парите на земеделските стопани.

“За съжаление вчера това, което се разви на управителния съвет на ДФ „Земеделие” нямаше нищо общо с предварително говореното преди няколко дни при премиера Орешарски, а единствената точка беше целия управителен съвет да си подадем оставката.” Това коментира Мирослав Николов пред bTv. Той уточни, че в дневния ред на заседанието на УС на фонда е имало 17 точки, но нито една от тях не е разгледана. По думите на Николов, единственото, случило се след половин час чакане беше, че министърът на земеделието влезе и отново поиска, заедно с част от присъстващите на събранието, поиска да си подадем оставката.

Министърът Греков накрая ме заплаши, че ако не си подам оставката, той ще ми отнеме достъпа до класифицирана информация, съобщи Мирослав Николов и се оплака, че министърът бил доста изнервен и постоянно го заплашвал.

Въпреки скандалната ситуация и практическото обезглавяване на ДФ “Земеделие” Мирослав Николов увери, че работата на фонда няма да се блокира и той ще продължава да работи (?!). Попитан дали има риск част от земеделците да не си получат плащанията, Николов увери, че няма опасност това да се случи, а на сайта на ДФ “Земеделие” производителите могат да намерят актуална информация за проектите си.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.