Дете почина след удар в стомаха в училище

Режат парите за първите три дни от боледуването

11-годишното момиче, което почина вчера, е било ударено в корема от свой връстник по време на игра. Инцидентът стана в столичното 52-ро училище. Това е изяснило до момента полицейското разследване, заяви пред БНР директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

11-годишно момче удря 11-годишно момиче в областта на корема, вследствие на което по-късно на момичето му прилошава. Викат “Бърза помощ”, правят опити за оказване на първа медицинска помощ, които не са успешни. Детето е откарано в “Пирогов”. Незабавно са предприети действия за реанимиране на детето, но след около час и половина почива в “Пирогов”.

Има образувано следствено дело. Продължават процесуално-следствени действия. Очакват се резултатите от аутопсията, за да се установи причината за смъртта.

Началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева каза, че е разбрала за инцидента от директора на 52-ро училище. “Момиченце от 4-ти клас е получило последователни три припадъка в коридора на училището, ударило си е главата
Майката е била съвсем близко до училището, тя е чакала детето си – говорим за време, в което приключва целодневната организация на децата”, каза Кастрева.

Директорът на училището Данчо Калапиш разказа пред Нова, че след инцидента детето не се е оплакало, че не се чувства добре.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.