Десните питат партриарха защо Галактион “ръкоположи” Борисов за премиер

Днес старозагорският митрополит Галактион демонстрира по странен начин политическите си пристрастия и в Стара Загора, на църковнославянски, буквално “ръкоположи” Бойко Борисов за премиер, а на присъстващите с него Лиляна Павлова и Живко Тодоров (кмет на Стара Загора) заръча след 5 октомври да отворят капитала на държавата.
Всичко това доведе до незабавната реакция на коалиция “Десните”, която изпрати следното писмо до патриарх Неофит:

Ваше Светейшество,
Ваши Високопреосвещенства,
Обръщаме се към Вас в качеството Ви на духовен водач на българската нация и православния народ. За нас представлява неудобство, да ангажираме с мнение духовните пастири, но научихме през устата на един от вашите предстоятели – Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Галактион, че светата ни църква се обръща към българския народ с послание, кой да бъде начело на светската власт в страната след предстоящите избори. Високоуважаваният Митрополит дори не се обърна към паството с каноничния въпрос: „Достоен ли е?”. Нито трижди, нито дори един път, а направо посочи „избраният”.
За нас е важно да знаем, дали това е посланието на целия Синод към българите и дали смятате, че това предпоставя избора им?

Със смирение в душата, богобоязливост и уважение към Вас,
Коалиция ДЕСНИТЕ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.