“Десните”: Борисов иска да обсеби властта, но да разпредели отговорността

При тази “бодряшка любов на Отечествения фронт” в 43-тото Народно събрание искам да припомня думите на Лейди Маргарет Тачър – „На мен консенсусът ми изглежда като изоставяне на всичко, в което вярваш, на принципите и ценнностите ти. Той е нещо, в което никой не вярва и срещу което никой не възразява“, каза в интервю за БНР председателят на Единна народна партия и член на Националния съвет на Коалиция „Десните“ Мария Капон по повод на събитията около преговорите за съставянето на правителството. Според нея Борисов иска да обсеби властта, но да разпредели отговорността и точно за това коалиция не се получава, защото потенциалните му партньори са се усетили.
“Последни разбраха играта и от Реформаторския блок макар да бяха отстъпили вече от всичко заявено преди изборите. Вчерашното им безусловно искане за включване на патриотичния фронт в изпълнителната власт е много тъжна новина за Корман Исмаилов”, каза Капон. Та намира за унизително, че са започнали фючърсни сделки с обещанието, че срещу подкрепа за пълен мандат Борисов обеща да не се кандидатира за президент. По думите на Мария Капон, явно вече не говорим за принципи, а за опит да се състави правителство на Отечественият фронт. Според нея когато броя на компромисите надхвърля броя на министерствата, които ГЕРБ смята да раздаде, за реформи не може и да се мисли.

Според Капон договорката за новия кабинет вече е направена и „ще се избере едно правителство, срещу което отново ще протестираме по улиците“.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.