Десни и леви възмутени от връщането на Танов

“Кадровите назначения на служебното правителство от последните дни показват недвусмислено, че този кабинет е поел антиконституционни ангажименти в полза на една политическа партия”, пише в огласената декларация на коалиция „Десните“. Според коалицията, ГЕРБ се вмъква във властта през задния вход и непрекъснато се внушава посланието, че изборите са предрешени и с предизвестен край.

“Поредната демонстрация на реставрацията на една порочна власт, която дори не завърши мандата си, е спорното назначение за директор на Агенция „Митници“, се казва в декларацията.

“Десните” смятат, че това превръща парламентарния вот в очите на хората в договорка, а не в свободно и честно състезание на идеи и платформи, с което се демотивират гласоподавателите и се задълбочава моралната криза в обществото ни.

Коалиция “Десните” категорично се противопоставя на опитите служебни министри да се превръщат в агенти под прикритие, които изпълняват стратегия на партиен работодател,
завършва становището на „Десните“.

Експертът по национална сигурност Николай Слатински е не по-малко рязък в коментара си за новоназначението на Танов, който е качил на стената си във “Фейсбук”.

“Браво Ваньо, браво Танов!
Това просто не може да бъде истина…
Очевидно служебното правителство е решило да прави повече гафове, отколкото разумът може да осъзнае, а умът – да осмисли.
Вече се питам дали за първи път няма да имаме две служебни правителства до редовното”, пише Слатински.

А бившият кандидат за евродепутат от Коалиция за България и воинстващ от позициите на лявото блогър Александър Симов е пуснал в социалната мрежа следният свой коментар:

“Ваньо Танов оглави отново митниците…Никой с ЕГН, което почва с 87 не е в безопасност. Ще бъдат направени поне по три опита да им се обади :)))) Чудно ми е как така моралната революция на умните и красивите корабокрушира отново в лицата на най-гнусните и порочните?”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.