Десни и леви против ново поскъпване на тока

Депутатът Таско Ерменков прогнозира шоково поскъпване на тока с 15-30% от 1 януари

Мартин Димитров от Реформаторския блок и бившият министър на енергетиката Драгомир Стойнев от БСП изведнъж се оказаха на едно и също мнение – засега токът не бива да поскъпва.

“Първо трябва да бъдат затворени дупките в енергетиката. Не е честно да се вдига цената на тока. Докато хората не видят, че са затворени всички пробойни и не са взети всички мерки, нямам намерение да говоря за увеличение на цената”. Това заяви в студиото на “Добро утро, България!” по TV7 депутатът от Реформаторския блок Мартин Димитров. По думите му вариантите са два – или всички ще плащат повече, или ще бъдат затворени дупките в енергетиката. Димитров настоя да се направи финансова проверка на всички дружества, които произвеждат над 1 мегават електроенергия, но бившият министър на енергетиката Драгомир Стойнев отбеляза, че такива проверки вече са правени.

Има констатирани над 2600 нарушения във ЕИ сектора и председателят на КЕВР само трябва да ги подпише, каза Драгомир Стойнев. Той бе категоричен, че ЕРП-тата не правят инвестиции, дори и най-належащите, като се аргументират с липсата на средства, като същевременно реализират огромни печалби.

Още ли трябва да увеличаваме цената на тока, за да си свършат работата ЕРП-та, попита Стойнев Той бе категоричен, че не е нормално на свободния пазар цената да е 75 лв. за мегават, а НЕК реално да продава тока за 125 лева за мегават.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.