Десислава Атанасова: Този парламент произвежда само скандали, нужни са нови избори

„Като че ли 42-рото Народно събрание в този си състав освен скандали, май нищо ползотворно не е приело. Един единствен изход има от тази ситуация и това са предсрочните избори. Аз мисля, че вече над 60% мисля, по последни проучвания, от българските граждани продължават да искат предсрочни парламентарни избори и считам, че това е най-добрият вариант да се излезе от тази ситуация”. Това заявява народната представителка от ГЕРБ Десислава Атанасова, коментирайки събитията от последните дни и скандалите с Изборния кодекс в интервю за агенция „Фокус”.  Десислава Атанасова оценява като напразни обещанията, дадени от Мая Манолова и управляващите, че ще има един нов Изборен кодекс, по който да се проведат изборите за евродепутати, а и всички, които предстоят. Освен това, според депутатката от ГЕРБ, в пленарната зала на парламента е внесен един Изборен кодекс, който преповтаря на 95% сега действащия.

Десислава Атанасова посочва, че в проекта за нов Изборен текст има скандални текстове и обръща внимание на вече прословутия параграф 12, който по думите й,

предвижда държавен преврат и избори 3 в 1 през 2014 г.

Трябва да кажем, че или г-жа (Мая) Манолова си е поставила единствено и само това като цел – да осъществи такъв преврат и да се проведат избори по такъв начин, или трябва да кажем, че експертността й на нея и на всички, които са участвали в този Изборен кодекс е плачевна, обобщава Десислава Атанасова и допълва: „Какъвто и да е отговорът е все зле за българското общество”.

 

 

Свързани публикации

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.