Десислава Атанасова: КТБ донякъде е била банка на властта, най-вече на съдебната

“Основната цел на комисията КТБ беше да осветли целия процес, дали тази банка е функционирала нормално или като пирамида, което безспорно се доказа. Второ – да промени законодателството така, че цялото общество да види реалните вложители и кредитополучатели, било то физически лица, юридически лица или политически партии”. Това коментира пред журналисти депутатката от ГЕРБ и председател на временната парламентарна комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ), във връзка с публикуваните вчера списъци с размера на влоговете и кредите на физически лица, заемащи висши държавни длъжности, съобщи „Фокус”.

В списъците с публичните личности, получавали кредити от КТБ или държали на влог в банката пари, фигурират общо 18 бивши и настоящи министри, 32 депутати и 270 магистрати. В редиците на последните влизат както висши съдии и прокурори, така и техни колеги и следователи от най-затънтени краища на страната.ктб

„Това, което месеци наред се насажда сред общественото мнение, че тази банка е банка на властта донякъде е вярно, но като че ли най-вече на съдебната власт. Категорично мога да кажа, че от списъците, които видях, няколко човека от политическата партия, която аз представлявам, имат влогове в тази банка. Мисля, че важното е всички останали, които имат милиони левове, да бъдат проверени. Трябва да бъдат попитани от медиите как са придобили тези несметни богатства”, изтъкна Атанасова. Относно големите размери на влоговете на магистрати, депутатката заяви: „Когато поискахме оставката на ВСС, знаете каква беше тяхната реакция, че това е пряка намеса в работата на съдебната власт. Ако сега направя подобен коментар, реакцията ще бъде същата. Вие медиите, трябва да застанете пред тези, които имат влогове и да зададете тези въпроси”.

Според Атанасова няма как служител от държавната администрация да има милиони левове на влог.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.