Депутатите си гласуваха ваканция от 5 до 31 август

С гласовете на 102 народни представители от левицата и ДПС и 75 „против” бе решено парламентът да бъде пуснат в лятна ваканция от 5 до 31 август включително. На практика парламентът съкрати само с два дни обичайната  лятна отпуска, тъй като ще има редовни пленарни заседание на 1 и 2 август, след което следват събота и неделя.

Мнозинството отхвърли предложението на Цецка Цачева на 5 август да има извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разискван на първо четене законопроектът за промени в Изборния кодекс, внесени от депутатите от ГЕРБ.

„Демагозите от ГЕРБ, които два месеца ходят по курорти, вместо да работят като нас, не внасят проект за решение за отмяна на ваканцията на парламента. Къде ви е проекторешението? Къде са Бойко Борисов и Цветан Цветанов? На каква ваканция ще ходи Цветан Цветанов, като е с мярка за неотклонение”, коментира зам.-председателят на Народното събрание Христо Бисеров от ДПС преди гласуване на решението за лятната ваканция.

Днес до 18.00 часа ще бъде внесена програмата за пленарните заседания за четвъртък и петък.

По повод предложения от ГЕРБ законопроект за промени в Изборния кодекс, председателят на комисията за изготвяне на нов Изборен кодекс Мая Манолова коментира, че проектът е негоден както за приемане, така и за ползване. Според Манолова законопроектът е написан нескопосно.

 „Никой от нас няма право да се произнася по един законопроект, който още не е разглеждан дори в комисии. Аз също съм любопитен какъв проект за Изборен кодекс ще ни предложите вие и Йоло Денев”, коментира Емил Радев от ГЕРБ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.