Депутатите ще заседават извънредно на 29 септември

Парламентът си даде месец ваканция заради изборите

Парламентът ще заседава извънредно на 29 септември, вторник, от 11.00 до 18.00 ч. Това решиха депутатите, като подкрепиха предложението на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, информира Дарик.

В програмата на извънредното заседание са включени второто гласуване на Законопроекта за предучилищното и училищното образование, първо четене на промени на Закона за обществените поръчки, първо четене на промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух, както и шест ратификации на международни документи.

Днешното пленарно заседание започна след 15-минутна почивка за събиране на кворум. При първоначалната регистрация в 9 часа електронната система отчете присъствието на едва 109 депутати. Председателят на парламента Цецка Цачева обяви 15-минутна почивка, след която беше направен втори опит за събиране на кворум – този път успешен.

След като подкрепиха предложението за извънредно заседание на 29 септември депутатите продължиха с приемането на второ четене на текстове от Законопроекта за предучилищното и училищното образование.

В рамките на парламентарния контрол от 11.00 ч. на депутатски въпроси ще отговарят министрите Тодор Танев, Божидар Лукарски, Вежди Рашидов, Владислав Горанов, Лиляна Павлова и Петър Москов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.