Депутатите отказаха да почиват колкото избирателите си

Парламентът си даде месец ваканция заради изборите

За пореден път народните представители ще имат по-дълга ваканция, отколкото обикновените българи, на които около Възкресение Христово им се събират 4 почивни дни, но голяма част от хората ще работят и през тях, заради спецификата на своите професии или просто защото в такива дни търговците разчитат на по-голям оборот.

Депутатите обаче ще “ваканцуват” от 10 до 19 април включително, така както е записано в правилника на това Народно събрание. Мнозинството в пленарната зала не се съгласи с внесените две предложения за промяна в правилника – от независимия депутат Велизар Енчев и от ПГ на “Атака”.

В началото на седмицата независимият депутат Велизар Енчев внесе предложение за промяна в правилника, според която депутатите почиват толкова дни, колкото и всички останали български граждани. Днес сходно предложение в деловодството на Народното събрание са внесли и от групата на “Атака”.

Както е известно режимът на труд и почивки (платен отпуск) на депутатите не се подчинява на разпоредбите на Кодекса на труда, а се предлага и гласува от тях самите в Правилника за дейността на Народното събрание.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.