Депутатите от левицата и ДПС остават в парламента докрай

Председателите на парламентарните групи на ДПС и на Коалиция за България Лютви Местан и Атанас Мерджанов потвърдиха, че депутатите от двете групи ще са в Народното събрание и съответно в пленарната зала както в петък, така и за насроченото за понеделник извънредно заседание, свикано за да се гласуват на второ четене актуализираните бюджети на НЗОК и на държавата.

“Ние и утре ще бъдем тук в 9, както и в понеделник. А, вече, дали ще има актуализация, явно не зависи само то ДПС”, коментира в кулоарите на парламента Лютви Местан след като днес заседанието се провали поради липсата на кворум. По думите на лидера на ДПС, от дни парламентарните партии допускат една фатална политическа грешка – гледат на проблема с актуализацията на бюджета през призмата на партийния интерес.

Ако положим усилия да погледнем на казуса през интереса на пациентите и лекарите, ще се сетим за вярното решение, заяви Местан. Той потвърди, че ДПС биха участвали в консултации, ако те бъдат инициирани, като същевременно изтъкна, че подобна инициатива по-приляга, не на ДПС, а на други фактори в българската държава.

Парламентарната група на “Коалиция за България” също ще остане в Народното събрание до разпускането му, увери председателят на групата Атанас Мерджанов. Той допусна, че ГЕРБ може да се върне в парламента, но отрече вероятността представители на левицата да търсят контакти с Бойко Борисов и депутатите му.

“Какви контакти да търсим с ГЕРБ? Те са доказали, че са некоректен политически субект. Ние се договаряме за една седмична програма, те не я изпълняват, поемат ангажименти към определени производители, не ги изпълняват”, възропта Мерджанов и посочи като пример Закона за отпадъците, заради който стотици камиони на фирми за скрап блокираха през миналата седмица КПП по границата с Турция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.