Депутати: Има предизборни цели в проектозакона на ДПС за имената

Желанието на ДПС за административни промени заради имената е опит за консолидиране на избирателите им преди местните избори, но това води до разделяне на нацията. Около това мнение се обединиха независимият депутат Велизар Енчев и народният представител от БСП Стоян Мирчев в студиото на bTv.

По думите на Енчев мотивите на ДПС за предложението са два – конструктивен и деструктивен. „Конструктивен – да консолидира редиците на ДПС, и деструктивен – да вкара разкол в четворната коалиция”, каза той, допълвайки, че тези цели може и да са постигнати, но не са в полза на националните интереси и на етническия мир.
ДПС предлага законови промени, за да лекува „язвата” с турските именаМестан обяви, че трябва да се преодолее тежкото наследство на „престъплението Възродителен процес”

Според Мирчев искането за промени в Закона за гражданската регистрация е пореден натиск и ДПС цели да изплаши и консолидира техните избирателите си. „Този опит за автоматично връщане на имената разделя обществото”, допълни той.

Депутатът от БСП допълни, че по тази логика трябва да се върнат българските имена на хората, които са били някога потурчени.

В България трябва да се приеме закон за националното примирение, заяви от своя страна Велизар Енчев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.