Депутати от ГЕРБ попълниха комисиите в парламента

Днес депутати от ГЕРБ влязоха в състава на всички парламентарни комисии, но не предложиха нито един председател или заместник-председател, информира електронното издание на „Дневник”. Досега ГЕРБ нямаше представители в комисиите, след като депутатите ѝ напуснаха парламента в средата на юни, малко преди те да бъдат попълнени. Тогава Борисов заяви, че е неприемливо първата политическа сила да няма председател на парламента и да не ѝ бъдат предложени председателски места в комисиите.

Бившият председател на парламента Цецка Цачева и юристите Красимир Ципов и Данаил Кирилов ще се включат в дискусиите за нов изборен кодекс. Те влизат и в състава на комисията по правни въпроси, оглавявана в миналия парламент от Искра Фидосова. Там са още Димитър Лазаров и бившият здравен министър Десислава Атанасова.

Ексшефът на Националната агенция за приходите, а сега депутат от ГЕРБ Красимир Стефанов влезе в комисията за борба с корупцията и парламентарна етика в Народното събрание, ръководена от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Освен за борбата с корупцията, Красимир Стефанов все пак ще отговаря и за бюджета и финансите. Във финансовата комисия е и бившият ѝ шеф Менда Стоянова, както и зам.-министърът на финансите в правителството на ГЕРБ Владислав Горанов.

Горанов е и в комисията по икономическа политика. Бившият министър на икономиката и енергетиката Делян Добрев ще участва и в икономическата, и в енергийната комисия.

Бившият кмет на Разлог от СДС, а от 2009 г. депутат от ГЕРБ, Любен Татарски влиза в състава на комисията по регионална политика, която ръководеше в миналия парламент. Там е и ресорният министър в кабинета на ГЕРБ Лиляна Павлова, както и бившият кмет на Габрово Томислав Дончев.

В ресорните си комисии влязоха и бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков и бившият просветен зам.-министър Милена Дамянова. Вучков ще участва и в комисията по контрол на СРС, а Тотю Младенов влиза в комисията по труда и социалната политика, за които отговаряше и в кабинета на ГЕРБ.

В комисията по здравеопазването са бившият здравен министър Десислава Атанасова и Даниела Дариткова, както и Лъчезар Иванов, който беше зам.-председател на предишния парламент, но подаде оставка след скандален опит да спре тв-репортаж за охолния живот на митничари.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.