Депутати от БСП прогнозират конгрес до месец

Преди днешното заседание на Националния съвет на БСП депутати от левицата прогнозираха, че на пленума ще бъде насрочен партиен конгрес, най-вероятно още преди честванията на Бузлуджа в началото на август.

Най-вероятно трябва да има конгрес преди Бузлуджа, коментира Мая Манолова. Тя каза, че идва с оптимизъм на форума и очаква откровен разговор, по време на който да се стигне до идеи за промяна. По думите на Манолова, ръководството е достатъчно в кондиция, за да вземе смели решения.

Според Корнелия Нинова по-добрият вариант е да има конгрес преди изборите, най-малкото защото на него трябва да се одобри платформата за изборите и посланията, с които БСП ще се яви пред избирателите. Нинова отказа да прогнозира дали по време на пленума ще има подадени оставки на председателя и членове на ръководството.

Депутатъ Страхил Ангелов бе най-конкретен и дори огласи най-подходящите, според него, дати за нов конгрес.

Ако искаме да продължим напред и да постигнем нещо на изборите на 5 октомври, на 26 и 27 юли БСП трябва да отиде на конгрес и той да се проведе при следния дневен ред: избор на нов председател на партията и промени в устава. Това каза Страхил Ангелов в предаването „Събуди се” на Нова телевизия. Той смята, че са нужни и промени в устава на БСП, защото в момента, по думите му, партийният апарат задушава политическите органи на партията. Ангелов изтъкна, че на конгреса трябва да бъде обсъден и избора на нов председател и програма за изборите на 5 октомври, с която да се върне доверието в избирателите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.