Депутат: Унищожението на КТБ беше атака срещу БСП

Унищожението на КТБ беше атака срещу БСП. През лятото на миналата година се опитаха да наложат банкова ваканция, която щеше да съсипе държавата финансово. Целта беше да се докаже, че всеки път, когато БСП дойде на власт, се случват финансови кризи. Това заяви в предаването “Добро утро, България!” по TV7 депутатът от “БСП – Лява България” Явор Куюмджиев.

Тези хора са безскрупулни, видях ги с очите си как се опитаха да сринат държавата, заяви депутатът и подчерта, че БСП е успяла да се справи със ситуацията. Остана въпросът – защо се помогна на ПИБ, а не на КТБ, която тогава искаше няколко стотин милиона лева. В същото време на ПИБ бяха отпуснати 1,3 млрд. лв., които и до днес не са върнати. Явор Куюмджиев подчерта, че Оманският фонд и руските предприемачи ще потърсят правата си в съда и след приключването на делата ще плащаме още.

Нападението над КТБ беше политически акт и това е видно от всички, заяви евродепутатът от ВМР Ангел Джамбазки. Гостите заявиха, че е нелепо сделката за “Виваком” да се окачествява като заплаха за националната сигурност, а фактът, че енергетиката е в ръцете на чужди фирми – не.

Свързани публикации

5 Comments

  1. Това са пълни глупости !Вината за фалита на КТБ е на Цветан Василев и приближените му ,понеже си гушнаха паричките!

  2. Ние пък сме виждали много пъти, как БСП играя сама за себе си. Стига лъжи, нека истината да почнем да виждаме и чуваме.

  3. Ей няма по-големи наглеци от БСП. Точно те окрадоха цялата държава и в момента сме на това дередже именно заради тяхното управление. И Куюмджиев защо изобщо продължава да сравнява КТБ и ПИБ като двете банки нямат нищо общо. КТБ си е чиста пирамида, а при ПИБ проблема беше ликвиден да не говорим, че ЕК ги провери и именно тя даде разрешение, да им бъде отпусната помощ.

  4. точно пък на този едва и има кой да му повярва. лъже и маже,само и само да оневини червенушките.

  5. точно този червен продажник тръгнал да се изказва. БСП се един от главните виновници за това, в което се превърна България.
    Явор Куюмджиев лъже толкоз нагло. Какви няколко стотин милиона са трябвали на КТБ? Поне си прочетете опорните точки, другарю:
    “Първоначалното мнение на Централната банка, изразено от Димитър Костов, беше, че банката ни се нуждае от милиард и половина лева. Ние предложихме два милиарда…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.