Депутат от ГЕРБ: Организирана престъпна група пречи на съдебната реформа

“Организирана престъпна група не иска правосъдната система да работи, както работи в други европейски държави”. Това заяви в студиото на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Методи Андреев заради случилото се във вторник в комисията за промени в конституцията, където със 6 на 5 гласа членовете й не пуснаха исканите от ГЕРБ и министъра на правосъдието промени в основния закон. По думите на Методи Андреев, който е бивш шеф на Комисията по досиетата, ако съдебната реформа не се случи, това означава, че “статуквото, което наблюдаваме повече от 25 години – недосегаемост за олигарси, политици и престъпници, ще остане”.

Андреев посочи, че министърът на правосъдието Христо Иванов има подкрепата на мнозинството и на премиера Бойко Борисов, но трябва да получи подкрепата и на обществото. Депутатът призова българските граждани да реагират на отказа да бъде приета конституционната промяна от страна на БСП, АБВ, ДПС и “Атака”.

“Нека БСП не пускат напред доцента по нищоговорене Янаки Стоилов, а ДПС, които твърдят, че са най-европейската партия, трябва да отрежат парче живо месо и да докажат, че са отговорни народни представители”, допълни Методи Андреев. Според него БСП, АВБ и “Атака” са открито антиевропейски и проруски, а ДПС е партия на статуквото, която се чувства най-удобно в настоящата съдебна система.

Методи Андреев окачестви професорът по конституционно право и бивш служебен премиер Георги Близнашки като “деградирал авторитет” и определи поведението му като “нелицеприятно”.

В момента Близнашки е съветник на ДПС по промените в Конституцията. Той неколкократно окачестви исканите от Христо Иванов и подкрепяни от ГЕРБ промени “изнасилване на Конституцията”, а преди дни настоя министърът да подаде оставка.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.