Депутат от ДПС: Ако се наложи, ще поискаме импийчмънт на президента

С издаването на указа за състава на ЦИК президентът Росен Плевнелиев стана съучастник в кражба. Това заяви депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ в “Гореща точка” по TV7. Според народният представител, чрез съучастието на Плевнелиев лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е откраднал едно място в ЦИК, което се полага на ДПС.
Ако се наложи, ще бъде и задействана процедура за импийчмънт на президента, каза Карадайъ, макар да подчерта, че импийчмънт се иска на президент, а Росен Плевнелиев никога не е желаел да бъде такъв и продължава да позволява да му извиват ръцете онези, които го заставиха да бъде кандидат за президент.
„Ако някой не според закона, а според собственото си разбиране за справедливост ще тръгне да прави избори, ние няма нужда да имаме членове в ЦИК”, коментира Карадайъ думите на президента, че указът му е справедлив. Депутатът от ДПС разкритикува и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който, по думите му, винаги играе жертвата и когато в страната има някакво напрежение и сътресения, влиза в тази роля, вместо да седне и да работи за решаването на проблемите.
Снимка: ТВ7

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.