Депутат от БСП: Борисов е част от проблема с оставката на Вучков

„Борисов е част от проблема с подадената оставка на Веселин Вучков като вътрешен министър.” Това заяви пред BTV депутатът от БСП Красимир Янков. Според него действията и думите на премиера са показали, че МВР все пак ще се раздели с главният си секретар и може би отношенията между министър и главен секретар са на такава основа, че занапред не може да има екип между тях.
Попитан дали свързва тази оставка с посещението на шефа на ФБР в България, Янков отговори, че няма такава връзка.
„Прави впечатление обаче изключително голямата нервност на премиера. В последните 3 месеца той не се появяваше често и създаде впечатлението за нов Борисов и нови отношения като коалиционна формула. След вчера обаче стана ясно, че това си е стария Борисов”, отбеляза Янков. По думите му нервността на премиера показва, че той не владее ситуацията. Депутатът от левицата припомни, че още при сформирането на кабинета Борисов е оставил впечатление, че ще има промени в ръководството на МВР, включително и професионалното.
Красимир Янков коментира, че това правителство толкова бързо създава гафове, че не успяваме да ги коментираме – миналата седмица Стоян Тонев, веднага след това гласуването на заема от 16 млрд.лв., сега оставката на министър Вучков. По думите му този кабинет на Борисов започва да прилича на предишния, но този път явно МВР ще заеме ролята на Министерство на здравеопазването и там ще се сменят няколко министри.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.