Депутат: НСО прекали с охраната на някои политици – Борисов, Цветанов

 

Националната служба за охрана (НСО) допусна някои слабости в дейността си, най-вече с прекомерната охрана на някои политици. Това заяви в студиото на “Гореща точка” по TV7 депутатът от Коалиция за България и член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред Иван Иванов. Той коментира оставката на началника на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков и заместника му полковник Калин Иванов, като заяви, че не е бил упражнен натиск върху тях. Иванов потвърди, че към момента охраната на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов е свалена. Бойко Борисов като екс-премиер продължава да се движи с охрана, тя му се полага, но не разбирам кое налага да бъде в такъв огромен размер, каза депутатът.

Иван Иванов коментира и приетия в парламента на първо четене нов Закон за МВР, в който се предвижда главният секретар на МВР да се назначава от правителството по предложение на министъра на вътрешните работи, а не с указ на президента.

Целта на промяната е да се разграничат отговорностите на политическото и на професионалното ръководство на МВР и да се намали възможността за политическо вмешателство в работата на полицията, каза депутатът Иван Иванов.

 

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.