Депутат: Не можем да виним всички, влизали при Цв. Василев

Хората от списъците на банкера Цветан Василев не бива да бъдат определяни като зависими от Корпоративна търговска банка. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Янко Янков, народен представител от ДПС и член на временната парламентарна комисия за КТБ. По думите му, за да има влияние и зависимости, е необходимо да има и финансов интерес, а хората, които са влизали в тази банка, може да са имали въпроси или съвсем реални поводи да влязат.

Депутатът изтъкна, че анкетната комисия има за своя задача да стане ясно на българските граждани дали отговорните институции са изпълнявали задълженията си по случая с КТБ или са били подвластни на някакви зависимости. Янков бе категоричен, че чрез промяна на нормативната база се цели случаят КТБ да не се повтори с друга банка.

Както вече съобщихме, вчера редица медии получиха файлове със сканирани списъци на посетителите на централния офис на КТБ, от които е видно, че редица политици, депутати, шефове на институции и медии са имали срещи с банкера Цветан Василев в кабинета му.

Самият Василев отрече той да е публикувал списъка. Пред “Хоризонт”, обаче адвокатът на банкера Константин Симеонов потвърди автентичността на написаното. Симеонов коментира, че упоменатият списък вероятно е “изтекъл” от охраната или рецепцията на банката.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.