Пеевски заяви, че си обслужва кредитите

Депутатът от ДПС Делян Пеевски и банкерът Цветан Василев на практика продължават своя задочен спор чрез участието си в различни медии. Минути след като bTV излъчи анонсираното си още вчера интервю с Цветан Василев депутатът даде интервю пред ПИК, в което коментира някои от твърденията на банкера.

“Удобното оправдание “Пеевски” отново се изполва за прикриване и смачкване на проблеми и въпроси, на които самият г-н Василев дължи отговор. А най-важният въпрос е: как и защо управляваната от него банка е отпуснала кредити, десетки пъти надвишаващи допустимото по закон на фирми – пощенски кутии?”, коментира Делян Пеевски. Пеевски казва още, че той лично няма никакви кредити към тази банка, а всички кредити на фирми на неговото семейство се обслужват редовно.

Пеевски коментира и действията на прокуратурата спрямо тримата мъже, които бяха арестувани по обвинение, че готвят убийството му.

“Вчера окончателно се срути изгражданата опорна точна от кръга “Капитал”, че аз съм шефът на съдебната система. Прокуратурата оттегли обжалването за хората, обвинени за мои убийци. Тези хора, за които дори прокуратурата призна, че са ме следили, със сигурност не да ми направят нещо добро, са на свобода. Видя, че влиянието ми в съдебната система е “голямо”, казва Делян Пеевски пред ПИК. По думите му, така го омаскаряват, вече 13 години без факти и доказателства, персони с користни бизнес и политически цели.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.