Делян Пеевски посочи КОЙ го е предложил за ДАНС – Станишев, Местан и Орешарски

„Кой ме предложи за председател на ДАНС? Моята кандидатура бе подкрепена от министър- председателя, от лидерите на двете партии, които стояха зад правителството. И това се видя при гласуването в парламента”. Това казва Делян Пеевски в интервю пред 24 часа”.

Попитан „Значи на въпроса „КОЙ?” отговаряте – лидерите на двете партии мандатоносителят БСП и ДПС – Сергей Станишев и Лютви Местан, и Пламен Орешарски, така ли е?”, депутатът от ДПС отговори: „Да”.

Пеевски коментира и питане, свързано с политическото задкулисие през последните 25 години: „Преди 25 години казвате… А сеща ли се някой, че аз съм бил 8-годишно дете? Бил съм непълнолетен в периода 1997 – 1999 г., когато се извърши мащабната приватизация. Именно тогава се образуваха и икономическите кръгове, които днес наричаме „задкулисие” – разбира се, заради справедливото усещане на българските граждани, че приватизацията не бе съвсем почтена. Къде са тези играчи сега? С тях никой не се занимава. Истинското задкулисие се скри на допло зад корпулентната ми фигура. Не разбирам защо аз трябва да бъда сатанизиран? Заради възрастта си нямам участие в този 25-годишен период. Да, България има системни проблеми, за които трябва да се говори в конкретиката и пълнотата им. Персонализирането е обидно и несъстоятелно.”

По темата Цветан Василев и „Корпоративна търговска банка” Пеевски отстоява вече заявените от него позиции. Той категорично отрича да е взимал кредити от КТБ чрез подставени фирми и лица. Също така той е категоричен, че няма никакви банкерски амбиции, още по-малко – апетити към КТБ.

Попитан дали „Булгартабак” е негова собственост, той отговаря: „Не е мой. Тази публична компания си има собственици.”
По повод личните си отношения с Цветан Василев, а и с Николай Бареков, Делян Пеевски коментира: ”С Цветан Василев дълги години бяхме приятели. Запознахме се през 2002 г. Той бе и партньор на моето семейство в бизнеса. Закупихме вестниците „Телеграф” и „Монитор” с кредит от КТБ, в началото Василев имаше процент в нашите фирми. След това остана съдружник в бизнеса с имоти, който започнахме със закупуването на ИПК „Родина”, където имахме идея да построим бизнес – центрове. По-късно семейството ми продаде участието си в бизнеса с недвижими имоти. Моята майка го консултираше при покупката на ТВ7. Николай Бареков познавам от много години. Но в момента не поддържам никакви контакти.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.