Делян Добрев напуска парламента и политиката заради кумгейт

Делян Добрев напуска парламента и политиката

Депутатът от ГЕРБ от Делян Добрев обяви, че напуска парламента и всички постове, които заема. Причината е, че се чувства “смъртоносно ранен” след скандала, който се разрази около него.

Добрев вече е разговарял с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това. Премиерът споделил мнението, че единствената достойна постъпка е да се откаже и не му е противоречал.

Бившият енергиен министър беше забъркан в шуробаджанашки скандал в Хасково след като депутатът от БСП Елена Йончева го обвини, че е  назначил роднини, приятели и бивши съученици на възлови позиции в общината.

По време на скандала, който избухна преди дни, ГЕРБ се разграничи от кмета на Хасково Георги Беливанов заради бездействието му по редица проблеми на общината. Вчера пък Беливанов обяви, че самият той не се дистанцира от ГЕРБ, а от Делян Добрев.

Днес депутатът обясни, че преди три години кметът е бил пенсионер, но станал областен управител по негово настояване. “Няма ненаказано добро”, каза Добрев пред bTV.

Той нападна и соцдепутатката Елена Йончева, която първа извади данните за приятелските връзки на Добрев в Хасково.

“Г-жа Йончева и нейният кръг постигнаха целта си. В Хасково те нямат кмет на нито една община. В Община Хасково ГЕРБ има 15 общински съветници, БСП има – двама. Ако по някакъв начин те не ме уязвят и не ме съборят, така както го направиха, те нямат никакъв шанс”, коментира Добрев.

Той се закани на Йончева, че ще носи отговорност за своите думи, “там където всяка от двете страни предявява своите претенции”.

“Тя изрича много тежки обвинения, за които няма нито едно доказателство. Аз цяла седмица обикалям по студията, за да обяснявам след г-жа Йончева че нямам сестра. Цяла България запомни, че нямам сестра, но имам зет. Абсурдна е ситуацията”, каза още Делян Добрев.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.